Video
Sastojci za dve osobe:
Dva bela bubrega
1 dl belog vina, limun, biber, dva čena belog luka
Pakovanje smrznutog mešanog povrća, ili mešavina svežeg povrća
Dve glavice crnoga luka
So, vegeta, senf
Bele bubrege operemo, oljuštimo od opne, isečemo na šnite i potopimo ih da stoje najmanje četiri sata u marinadi. A najbolje osam sati.
Marinadu prethodno pripremimo od belog vina, limunovog soka, kore od limuna, bibera i tucanog belog luka.
Za to vreme, u tiganju propirjanimo na vodi i malo ulja mešavinu svežeg, ili zamrznutog povrća, posolimo i začinimo po ukusu.
U drugom tiganju propržimo crni luk.
Bele bubrege izvadimo iz marinade, prosušimo, isečemo na sitne komade i dodamo u tiganj sa lukom. Dodamo vodu i dinstamo dok ne omekšaju. Začinimo po ukusu.
Na kraju dodamo senf. Služimo uz mešavinu povrća i hladno pivo. Prijatno.
No comments:
Post a Comment