Sunday, December 24, 2017

Shepard pita by Daniel Pinter Dzeni


Shepherd's pie - Pastirska pita


Sastojci
600 gr. mlevenog mesa
1 glavica luka
400 gr. seckanog paradajza iz konzerve 
ili 2 veca, zrela sveza
1 casa graska
1 veca sargarepa
persunov list
so, biber, vegeta

za pire
oko 1 kg. krompira, moze i malo vise
150 gr. izrendanog tvrdog sira
pola solje mleka
so

Priprema
Sargarepu iseci na kockice i skuvati. Grasak takodje skuvati.
Luk iseci sitno, izdinstati na ulju, dodati meso i paradajz, zacine, i dinstati na jacoj vatri dok se ne ukuva tecnost, oko 20 minuta. Dodati sargarepu, grasak, kuvati jos minut, dva, dodati i prsunov list i skloniti sa sporeta.

Krompir skuvati u slanoj vodi, procediti, dodati mleko, napraviti pire (mutiti mikserom) i u toplo umesati kasikom sir. Sir ce se vec tada istopiti i dobice se gladak pire krompir. U vatrostalnu tepsiju staviti mleveno meso, preko pire krompir i peci na 180 stepeni oko pola sata.






No comments:

Post a Comment

Daniel Pinter Begunac od pravde i lice sa poternice

Daniel Pinter - Begunac od pravde i lice sa poternice : Zaista mi nije poznato da u Srbiji imam poternicu, ali me uopće ne iznenađuje ako je...